VAN / ERCİŞ - Selahaddin Eyyubi Ortaokulu

Mrt

Okulumuz öğretmenleri tarafından düzenlenen sinema aktivetemiz ile öğrencilerimizle birlikte eğlenceli vakit geçirdik.

Mrt

12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşımız, milletimizin tarihinde yaşadığı kahramanlıkları, manevi değerleri ve vatan sevgisini en anlamlı şekilde ifade etmektedir. Kabul edilişinin 101. yıl dönümünü andığımız İstiklal Marşımız ile Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı'mızda kahramanca çarpışan milletimizin duygu ve düşüncelerine en kalbi biçimde tercüman olmuştur. Her yıl kutlamalarla şehitlerimiz anılarak zaferimiz kutlanır. Okulumuzda da  12 Mart 1921 İstiklal Marşı'nın kabulü sebebiyle Sınıf Öğretmenimiz Yusuf Aktaş'ın hazırladığı program ile günün anlam ve önemi anlatılmış, şiirler okunmuş ve şarkılar söylenerek kutlama yapılmıştır. Emeği geçen öğretmenimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

"Pİ GÜNÜ" olması sebebiyle Okulumuz Matematik Öğretmeni Şüheda ÇAKIR ve branş öğretmenlerimizin katkılarıyla hazırlanan programda pi sayısını ezbere okuma yarışması yapıldı. Kazananan öğrencimize ödül verildi sonrasında Pi kurabiyeleri ile kutlamaya devam edildi. Emeği geçen öğrenmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz rehberlik servisi tarafından "Üst Öğrenim Kurumlarının Tanıtılması" hedefine yönelik olarak 8. sınıf öğrencilerimiz için 24.02.2022 Perşembe günü Erciş'te bulunan nitelikli ve meslek liselerine gezi düzenlenmiştir. Bu gezi ile LGS hazırlık süreci içerisinde olan öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırmaları, hedeflerini daha net belirlemeleri için bilgi edinmeleri amaçlanmıştır. Gezi sonucunda öğrencilerin farkındalıkları ve motivasyonları artmıştır. Gezinin düzenlenmesinde emeği geçen başta psikolojik danışmanımız Nurcan KOCAMAN'a ve geziye katılan sınıf öğretmenlerimiz Rabia ATASOY'a, Nurten UYAR'a, müdür yardımcımız Rıdvan SEVİNÇ'E teşekkür ederiz.

Şbt

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından her yıl şubat ayının son haftasında kutlanan Vergi Haftası kapsamında, vergi bilincinin çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin oluşturulması amaçlanmaktadır. Okulumuzda da bu bilinci kazandırmak adına MEB tarafından yayınlanan ve vergi nedir, neden verilir, hangi kurumara bağlıdır gibi sorulara yanıt veren "Vergibilir" adlı video gösterimini öğrencilerimize sunduk ve pano çalışmamızı yaptık. Emeği geçen Revşan TUNÇ öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Ulu Önder Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete intikal edişi şüphesiz ki Türk milletini derin bir üzüntüye boğmuştur. O'nun ani ve apansız ayrılışı bütün Türk halklarını da derinden etkilemiş, dünya üzerinde geniş bir yankı uyandırmıştır. Atatürk'ün vefatının hemen ardından dünya liderleri tarafından yapılan bütün açıklamaların ortak noktası, O'nun dünya üzerinde yetişmiş çok nadir bir dahi oluşu, büyük devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmaları olmuştur.

Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri yanında büyük bir komutandır aynı zamanda. Türk Kurtuluş savaşına yön vermiş, milleti ile birlikte "ya istiklal ya ölüm" parolası ile hareket ederek, zaferin kazanılmasında en büyük pay sahibi olmuştur. Büyük Önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan bir çok devrimler gerçekleştirmiştir. O'nun Türk milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır. Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan; "Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar" demek suretiyle kurduğu cumhuriyete sahip olunmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir.

10 Kasım Atatürk'ü Anma günü dolayısıyla okulumuzda Atatürk ile ilgili şiirler okunmuş, gösteriler yapılmış ve günün anlam ve önemi anlatılarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk saygı ve minnetle anılmıştır. Programın hazırlanmasından ve yürütülmesinden sorumlu olan sınıf öğretmenimiz Tuğba GÜRCÜ'ye ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Bilindiği gibi Van; Doğu Anadolu fay hattı üzerinde bulunan, deprem afetinin daha önce de yaşandığı, bundan sonra da yaşanabileceği riskli bir bölgedir ve depreme karşı hazırlı olmak hayati önem taşımaktadır. Okulumuzda, 09.11.2021 Salı Günü öğrenci ve tüm okul kadrosunu, olası bir deprem  felaketine karşı bilinçlendirmek, yapılması gerekenler konusunda onları eğitmek amacıyla deprem tatbikatı düzenlenmiştir. Tatbikat öncesinde okul tahliye planı çıkarılmış ve hangi sınıfların hangi çıkışları hangi sırayla kullanacakları belirlenerek tatbikat esnasında ve olası bir deprem anında oluşabilecek panik ve kargaşanın en aza indirilmesi sağlanmıştır. Tüm öğrencilerimiz yaklaşık olarak 2.30 dakikada tahliye edilerek okulun toplanma sahasına çıkarılmışlardır. Sonrasında deprem ile ilgili konuşma yapılarak tatbikat sonlandırılmıştır. Tatbikatın yapılmasından sorumlu olan idaremiz, Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Nurten UYAR başta olmak üzere tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz bahçesine orman haftası nedeniyle 70 adet çam ağacı dikimi gerçekleştirildi

Nis

Okulumuz da öğrencilerimizin milli, manevi ve ahlaki değerlerine katkı sağlayacak Kütüphane, Mescit ve Anasınıfı açılışı yapıldı