VAN / ERCİŞ - Selahaddin Eyyubi Ortaokulu

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun

Ekm

Okulumuzda yapılan deneme sınavlarında dereceye giren ve denemelerde en fazla artış yapan öğrenciler madalya ile ödüllendirildi.

Ekm

Okulumuzda "Deprem ve Tahliye" tatbikatı yapıldı.

Haz

2022/2023 Eğitim öğretim yılında 8. sınıftan mezun olan öğrencilerimiz için tören düzenlendi.

Haz

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı okulumuzda düzenlenen program ile kutlandı.

Haz

Anneler günü kutlu olsun.

Nis

23 Nisan 1920, Türk millеtinin iradеsini tеmsil еdеn Birinci Büyük Millеt Mеclisi’nin açıldığı vе Türk halkının еgеmеnliğini ilân еttiği tarihtir. 23 Nisan Ulusal Egеmеnlik vе Çocuk Bayramı’nın 103. yılı kutlu olsun.

Nis

1917 de Rusya’nın I. Dünya Savaşından çekilmesiyle birlikte silahlarının bir kısmını Ermenilere bırakır. Ermeniler de katliamlarına devam ederler. Katliamların zirveye çıktığı noktada silahlı kuvvetlerimiz doğu illerini düşman işgalinden kurtarmak için harekete geçer. Ali İhsan Paşa komutasındaki 4. Kolordu birlikleri 1 Nisan 1918’de Erciş, Ermeni işgalinden kurtarılır . İlçede sayıca az kalan perişan haldeki Ercişlilerin yaraları sarılır ve göç edenler de yavaş yavaş memleketlerine dönerler. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilen edilmesiyle derin bir nefes alan Erciş‘te imar faaliyetlerine başlanır. 1923 de Belediye kurulur. Eğitim sorunlarını çözmek için 1925 de bu günkü Atatürk İlköğretim Okulunun Tarihi binası Atatürk İlkokulu olarak açılır.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 108. yıl dönümü kutlu olsun.

Mrt

İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yılını kutluyor, milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u rahmetle anıyoruz.

Mrt

Dünya Kadınlar günü kutlu olsun.

Mrt

Berat Kandilimiz mübarek olsun.

Şbt

2022/2023 Eğitim Öğretim Yılı 1. dönem karne dağıtım töreni yapıldı. Törende ayrıca 1. dönem okulda yapılan deneme sınavlarında dereceye giren öğrencilere, dönem boyunca en çok kitap okuyan öğrencilere ve davranışları ile örnek olan öğrencilere madalyaları verildi.

Ara

Okulumuzda yapılan deneme sınavlarında dereceye giren öğrencilere, deneme sınavlarında en çok ilerleme kaydeden öğrencilere ve en çok kitap okuyan öğrencilere madalyaları verildi.